VARIS

PROJECTE MATA OMBRES 2020
Artistes plàstics i visuals de les illes, baix el comisariat d’Antoni Torres,  s’uneixen en aquesta acció artística organitzada per la Fundació Vicenç Ferrer Balears que vol donar veu als membres de les comunitats vulnerables i excloses del sud de l’Índia i promocionar l’art com una eina de transformació social.

Grup de MataOmbres 2020
(Fotografies de Rif Spahni).

El projecte constà de la realització d’una peça de gran format (que ocupa una paret d’un edifici de la RDT), una visita a l’escola que es construeix amb els donatius de les serigrafies fetes pels artistes, i un mural conjunt a una escola de la fundació.

“Igualtat”
Tècnica mixta damunt tela, tríptic de 200x450cm.
Situat a la residència del RDT Stadium (Anantapur, l’Índia)

Mural pintat amb la col·laboració d’alumnes, mestres i voluntaris de la Fundació Vicenç Ferrer a la Primary School of Inclusive Education (RDT) a Bukkaraya, l’Índia.

(Fotografies de Rif Spahni).

PREGÓ DE LES FESTES PATRONALS DE BINIAMAR I INSTAL·LACIÓ ARTÍSTICA A L’ESGLÉSIA NOVA (2016)

PROJECTE ARRELS
2’80 x 65 metres.
Col·legi Es Puig (Lloseta).
Projecte en el que van participar més de 200 persones (alumnes, pares, mestres i voluntaris).

PREGÓ DE LES FESTES PATRONALS – DE LLOSETA (2009)
L’any 2009, Tomeu Coll fou el pregoner de les festes de Lloseta. El pregó consistí en una posta en escena amb la col·laboració de l’actor Jaume Xuia i de na Xisca Bestard (direcció). El pintor va recrear una situació en el propi taller on requeria l’ajut inspiratiu d’una veu del passat (del seu padrí) per finalitzar una composició sobre les festes del poble, d’uns 25 minuts de durada. L’obra plàstica resultant fou un quadre de 200×350 cm titulat records de festes.

IMPROVISART
Aquest fou un projecte fet juntament amb l’actor Jaume Xuia. Hi havia diferents parts: Ell havia d’estar en moviment continu (fons de la tela) fins que jo deia una paraula inventada i sense sentit aparent, moment en el que ell tenia uns segons per seguir el moviment i acabar amb una postura que expressés la paraula. Aquestes postures són les que estan pintades a la tela i estan col·locades en línea vertical amb la paraula de llur moviment. El resultat fou un llenç de 180×300 cm fet amb tècnica mixta titulat impovisArt.